Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden çalışmada çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. Hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e yükseldiği açıklandı. Ayrıca Süleyman Soylu arama kurtarma çalışmalarını yarın devam edeceğini bildirdi.

İlk bilgilere göre çığ altında araçlar ve kurtarma ekibinin kaldığı bildirildi. Çığ faciasından bazı kurtarma ekibi görevlileri ve bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Bakan Soylu'nun açıklaması şöyle;

Maalesef ikinci hadise bizleri üzdü. Adli Tıp'a giden kaybımız 33 oldu. Arama kurtarma çalışmalarına son vermek zorunda kaldık çünkü tipi şiddetlendi. Yarın son bir değerlendirme yapılacak. Ülkemize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Buradaki yaralıların çoğu doku zedelenmesi. Gece eksi 24 dereceye kadar ulaşan bir soğuk var. Yol o noktaya kadar açık ama çığ dediğimiz biriken karlar. Aşağıda çalışma yapanlarda çok büyük bir yaralanma söz konusu değil. Araçları da kağıt parçası gibi kaldırıp atıyor. Araçların ezdiği vatandaşlarımız var.