Ispartakule halkı sokak hayvanlarına duyarlı oldukları için Ispartakule sakinlerine öncelikle buradan da teşekkür ederiz, birçok site sakinlerimiz sokak hayvanlarına günün belli saatlerinde market arabalarıyla, şahsi araçlarla sokakta yaşayan hayvanlarımızı aç bırakmıyorlar. Ispartakule'de site dışında kalan canlılarımız için bazı sitelerin yanlarına küçük kulübeler ve yemler site sakinleri tarafından yapılmıştır.

Site sakinlerimizin dostlarımız için dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır.

Sokak hayvanları için küflü ekmek tehlikeli

Küflü ekmek yemek insanlarda olduğu kadar tüm hayvanlar için de çok tehlikelidir. Ekmekte veya diğer besinlerde küfü oluşturan mikroorganizmaların artıkları olan maddeler canlıların vücudunda toksik etki yapar. Küflerin çok düşük miktarlarının bile hayvanlarda ölüme neden olabileceğini unutmamalıyız.

Sokaktaki hayvanlar eğer yavru değilse günde bir defa beslediğimizde hayatlarını rahatlıkla devam ettirebilirler. Fazla beslenme gereksiz kilo almalarına ya da zayıflamalarına neden olabilir.

Nasıl ki evdeki hayvan dostumuzun beslenmesinde kabının temizliğine dikkat ediyorsak sokaktaki hayvanları beslerken de buna dikkat etmeliyiz. Yiyecekleri kirli kaplara koyarsak daha önceki yiyeceklerin bozulması sonucu oluşan bakteriler yeni koyduğumuz yiyecekleri de bozacak ve sokaktaki hayvanlarında ishal gibi hastalıklara sebep olacaktır.

esleme yaparken vereceğimiz gıdalar taze ve bozulmamış olmalıdır. Çok yağlı, baharatlı, salçalı, soğan, sarımsaklı yemek artıkları toksik özellikte olacağından evdeki hayvan dostlarımızın sağlığı için ne kadar tehlikeliyse, sokakta yaşayan canların sağlığı için de tehlikelidir.

Balıkların ayıklanması sonucu iç organlarının hayvanlara verilmesi son derece tehlikelidir. Çünkü balığın en kolay kokuşan ve hayvanları zehirleyen kısmı iç organlarıdır.

Sokakta besleme yaparken onlarca kedinin bir arada beslenmesi yerine uzak mesafelerde daha az sayıda gruplar oluşturmalarını sağlamaya çalışmalıyız. Köpeklerde de buna dikkat etmeliyiz; çünkü köpeklerin sayıları arttıkça sürü psikolojisi ile davranıp bölge koruması yapacak ve yoldan geçen yabancılara havlama ve saldırma sonucu bölgelerinde sorunlara neden olabileceklerdir.