Manisa'nın Akhisar ilçesinde dün akşam saat 22:22'de yaşanan 5.4'lük deprem büyük panik yaşattı. İzmir, Bursa ve Balıkesir'de hissedilen deprem, İstanbul'un çeşitli yerlerinde de hissedildi. Manisa'nın peşi sıra Ankara'da da sabah saatlerinde 4.5 şiddetinde bir deprem meydana gelmesi tedirginlik yaşattı. Uzmanlar tarafından konuya yönelik peş peşe son dakika açıklamaları yapılırken, Manisa depreminin bölgedeki fay hatları üzerinde neler yaratabileceği yorumlandı.

Gelen son dakika açıklamasında göre; Merkez üssü Ankara Akyurt olan üç deprem meydana geldi. 06:42'deki ilk depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 3.9 olarak duyurdu. Bu depremin ardından saat 06:54'te 4.5 büyüklüğünde, 07:08'de 3.2 büyüklüğünde, 08.55'de 3.0 büyüklüğünde ve 09.12'de ise 3.6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Yaşanan son deprem yerin 6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu. Ankara Valisi Şahin yaptığı açıklamada "Akyurt merkezli depremde can ve mal kaybı yok" dedi. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçede yaşanan depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Mahalle muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Çok şükür şu ana kadar olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi. 

Peki bu iki önemli bölgedeki konutlarda zorunlu deprem sigortasına ne kadar önem veriliyor? Maalesef her iki bölgede de zorunlu deprem sigortasına yeteri kadar önem verilmiyor. Ankara'da 1.525.130 adet konutun sadece 880 bin 713 adedinin sigortası var diğer taşınmazların ise yok. Manisa'da da aynı durum söz konusu. 309 bin 460 adet konutun bulunduğu Manisa'da sadece 145 bin 195 konutun sigortası var. Uzmanlar deprem sonrası sigorta poliçelerine talep yağdığını söylüyor.