İki yıl önce hastaneye kaldırılan ve KOAH teşhisi konulan usta oyuncu Recep Aktuğ’un kişisel Instagram hesabından oyuncunun hayatını kaybettiği duyuruldu. Aktuğ’un hesabından yapılan paylaşımda “Recep Aktuğ vefat etmiştir… Tüm sevenlerinin başı sağ olsun…” mesajı yayımlandı.

Babasının ölüm haberini Twitter hesabından duyuran Zeynep Aktuğ ise “Canım babam Recep Aktuğ’u kaybettim” dedi. 

RECEP AKTUĞ KİMDİR?

13 Mayıs 1954 yılında Çeşme'de dünyaya gelen oyuncu, ilk ve ortaokulu İzmir'de okudu. Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan Aktuğ,  ardından TM Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu.  'Aşk-ı Memnu' dizisinde canlandırdığı 'Hilmi Önal' karakteriyle tanındı. 

Eğitimi süresince pazarlamacılık, grafikerlik gibi işlerde de çalıştıktan sonra Gazete'de muhabir olarak çalışmaya başladı.

Muhabirlik yaptığı bir buçuk yılın ardından Şat Yapım'da organizasyon bölümüne girdi. Antalya, Anamur Girne, Akşehir festivallerinin yönetiminde çalıştı. Festivallerin bitişiyle Şat Yapım'ın da ticari hayatı son bulunca, Recep Aktuğ, Baha Boduroğlu, Ertuğrul Çayıroğlu ve Tuğrul Karataş ile birlikte Arı Yapım adlı bir şirket kurdu. Şirketin ilk sanatçısı Sezen Aksu, ilk ürünü de Kaybolan Yıllar'dı. Bu çalışmayı "Disko Fasıl" takip etti. Ancak bu birliktelik de fazla uzun sürmedi. Recep Aktuğ, 1976 yılında Türkiye'nin ilk eşlik vokal grubu olan Kısa Dalga Vokal Grubu'nu kurdu.

Kısa Dalga ilk gece çalışmasını Ayten Alpman ile Sheraton otelinde yaptı. 1978 yılında Antalya Altın Portakal Şarkı yarışmasına iki beste ile katılan Aktuğ ikincilik ve yedincilik ödülü kazandı. Aynı sene Ajda Pekkan ile yine Süper Show, Sezen Aksu Caddebostan Maksim gazinosunda çalışmaya başladı. 1979 yılında Cantekin ile Eurovision'a katıldı, 1981 yılında Giden Gençliğe ve Canım adlı şarkılarıyla ilk kırkbeşliğini çıkardı.

1983 yılında Buğra Uğur'un bestesi ile Eurovision Türkiye birincisi olarak Çetin Alp ile Almanya'da Türkiye'yi temsil etti.

Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilen Aktuğ; birçok reklam filminde ve dizide de rol aldı.