‘’TAHTAKALE 40 YILDIR İMAR BEKLİYOR’’

İmar sorununun Tahtakale Mahallesi’nin en büyük, en temel sorunudur diyen Turan HANÇERLİ bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için de yoğun bir çaba ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bildiğiniz üzere Avcılar’ın %54 ü rezerve alanı. Tahtakale de bu rezerve alanı kısmında kalan bölgelerden bir tanesi. Dolayısıyla burada plan ve inşaat yapımı konusu TOKİ ve Çevre Bakanlığının elinde.

Tüm Türkiye’de imar yetkisi yerel yönetimlerde fakat yerel yönetimlerde olması gereken bu yetki çeşitli vesilelerle merkezi hükümetin eline alınıyor. Devletimizinde bu yaşanan sorunu çözmesi gerekir. Yani yetki elinde ise yetkiyi de kullanıp çözmesi gerekir. Yani yetki elinde ise yetkiyi de kullanıp çözmesi gerekir. Bu hususta TOKİ ile sürekli istişare halindeyiz. Bunun haksızlık olduğunu ısrarlı bir şekilde ifade ediyoruz. Şeklinde konuştu.

‘’SESİNİZİ SESİMİZE KATIN DAHA GÜÇLÜ SESLENDİRELİM’’

TOKİ’nin daha önce yaptığı çalışmalar sonucunda vatandaşlara sunduğu teklif Tahtakale halkı tarafından kabul edildiğini söyleyen HANÇERLİ ,’’demek ki doğru ve iyi bir teklif değildi. Yeni hazırlanacak teklifin doğru ve halkın yararı olması konusunda, bir de ivedi olması gerektiğini yetkililere ifade ediyoruz .Bu talebi hep birlikte dillendirmeye devam edeceğiz. Bununla ilgili sırf buna ilişkin daha ayrıntılı toplantılar yapacağız ve bir yol haritası çizeceğiz. Sizlere yani Tahtakale halkına ve bizlere neler düşüyor, birlikte neler yapabiliriz, bunları mutlaka konuşacağız. İmar yetkisi bizde olmasa dahi mahallemizin taleplerini seslendireceğiz. Biz seslendiriyoruz sesinizi sesimize katın beraber daha güçlü seslendirelim.’’diye konuştu.

‘’İMAR KONUSUNDA YETKİ BİZDE OLMALI’’

İmar konusunda yetkinin Avcılar Belediyesinde olması gerektiğini söyleyen HANÇERLİ yetkinin bizde olması takdirinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile birlikte sorunu daha hızlı ve halka daha yararlı bir şekilde çözebileceklerini belirtti. HANÇERLİ, sözlerine şöyle devam etti; ’’Biz buralı olduğumuz için mahallenin dinamiklerini daha iyi biliyoruz. Mahalleden Meclis Üyelerimizin olması nedeniyle sorunu daha iyi gördüğümüz ve daha iyi çözebileceğimiz kanaatindeyiz. Tabi yetki istiyoruz ama yetki verilmezse bir şey yapamayacağız anlamına gelmiyor. Yetki bizde olmasa bile yetkilinin yani TOKİ’nin acil ve halkın yararına bir plan yapması yönündeki ısrarımız devam ediyor. Görüşmelerimiz sonucunda aldığımız bilgiler gösteriyor ki; çalışıyorlar, düşünüyorlar ve yakın bir zamanda yapılan hazırlığı Tahtakale halkı ile tartışacaklar.’’

‘’TAHTAKALEYE KARAKOL GELECEK’’

Başkan HANÇERLİ konuşmasının son bölümde karakol meselesinde değindi ve şu ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı: ’’yine Tahtakale mahallemizin içinde Pazar alanını tamamladık. IspartaKule tarafında bir okul çalışması sürüyor. Ve en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biride bir karakol.

Karakolla ilgilide geldiğimiz günden itibaren, 8 aydır çok yoğun görüşmeler içerisindeyiz. Bizden istenen bir yerle ilgili imar değişikliği çalışmasını yürütüyoruz. Bir park alanında karakol yeri istenmiştir. Bununla ilgili imar işlemini yürütüyoruz. Trafik sorunuyla ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile bu sorunu defalarca görüştük. İETT ile ilgili mahallemizin taleplerini ifade ettik. Tabi bu arada Muhtarımızı da sizin huzurunuzda hem Belediye nezlinde hem de diğer konular nezlinde yoğun çalışmalar sarf edip işlerin takipçisi olduğunu ifade etmek isterim. Kendisine ilgi, alaka, hassasiyet ve mahallenin bir bütün olarak sorunlarıyla ilgilenmesi nedeni ile çok teşekkür ederim.