İspartakule Gazetesi Yöneticilerinden Tuncay Güler Avcılar Tapu müdürü Yılmaz Rasim Limandalı'yı ziyaret ederek corona ile ilgili tedbirler hakkında bilgi aldı.

Avcılar tapu Müdürü Yılmaz Rasim Limandalı, Türkiye’de Tapu Müdürlüklerinde saniyede 1 işlem yapıldığına dikkati çekerek; " Yılmaz Rasim Limandalı, vatandaş ile devletin en önemli temas noktalarından birisi olup taşrada 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğünden oluşan, toplam 19.495 personeli ile yılda 9 milyonu aşan işlem ile 30 milyonun üzerinde insanımıza hizmet vermektedir. Vatandaşımız her gün tapu ve kadastro müdürlüklerimize gelerek işlemini yaptırıyor. Biz de kurum olarak vatandaşımızın ve personelimizin sağlığını düşünerek, gerekli önlemleri aldık." ifadelerini kullandı.

Avcılar tapu Müdürü Yılmaz Rasim Limandalı,, alınan önlemler arasında dezenfektan, kolonya, maske, plastik eldiven gibi sağlık tedbirlerinin bulunduğunu da vurguladı.

KURUMA GELMEDEN DE İŞLEM YAPILABİLİYOR!

Limandalı, açıklamasında ayrıca, Virüs tehlikesine karşın Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde  işlemlerin normal seyrinde devam ettiğini belirterek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya geçirdiği Web-Tapu projesinin söz konusu virüs tehtidiyle daha önemli hale geldiğini anlattı.

Web-Tapu projesi ile; Tapu müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabildiğini ve gerekli belgelerin uygulama üzerinden tapu müdürlüğüne gönderildiğini ve sadece ıslak imza atmak için müdürlüklere gitmeleri gerektiğini kaydeden Limandalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Web-tapu kullanılarak malik, diğer kişilere güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve başvuru yapma yetkisi verebiliyor veya verdiği yetkiyi kaldırabiliyor. Web-tapu ile vatandaşlarımız, tapuya bizzat gelmeden taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis edebilir veya beyanını kaldırabiliyor; Tapu Senedi, Tapu Kaydı gibi belgeleri de alabiliyor "ifadesini kullandı.