Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan emlak sektöründeki büyük değişikliği son dakika olarak duyurdu. Yeni döneme ilişkin önemli bilgileri paylaştı. Bakan Pekcan yetki belgesi alınmadan emlakçılık yapılamayacağını ve belgesi olmayanların ilan sitelerine üye olamayacağını bildirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile taşınmaz ilanlarında tüketicileri yanıltıcı hiçbir bilgiye yer verilemeyecek. Yetki belgesi bulunmadan emlakçılığa devam edenler hakkında ise idari yaptırım uygulanacak. İşte emlak sektöründeki değişiklik ile ilgili son dakika haberinin detayları...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 'Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği' ile emlakçılık faaliyetlerinde yeni bir döneme girileceğini kaydetti. Bakan Pekcan söz konusu karar ile birlikte vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini aktardı. Pekcan ayrıca düzenleme ile birlikte taşınmaza yönelik alım satım ve kiralama hizmetleriyle birlikte verilebilecek hizmetlerin çerçevesinin çizildiğine dikkati çekti.

EMLAKÇILIK FAALİYETLERİNDE HİZMET KALİTESİ ARTACAK

 

Pekcan Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik değişikliği ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasını, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.