Bir İstanbul Evleri neden kampanya kapsamında değil

Bir İstanbul Evleri iki dönemdir toplu kapatma kampanya ve düzenlemelerine dahil edilmiyor işte nedeni

Ispartakule ‘de Ayçiçeği Sokak üzerinde bulunan Emlak Konut  1stanbul Evleri projesi mülkiyet sahiplerinin merak konusu olan konuyu sizin için araştırdık. “ 1stanbul evleri neden kampanya kapsamında değil “ ?

Projede yer alan 1188 adet daire Club Turkuaz adı altında başlangıç yapıldıktan sonra problem yaşayan yüklenici firma bilindiği üzere Emlak Konut güvencesi altında “ Yeni Doğuş “ firması tarafından teslim edildi.

Projenin tesliminde oluşan sorunlardan dolayı , projenin teslimi 2015 Ocak ayından 1 yıl sonrasına öteleme aldı ve alınan bu ötelemeler  taksitleri de etkileyerek taksitlerinde teslime ötelenmesine sebebiyet verdi. Bu durum mülkiyet sahiplerinin geç tesliminden doğan maduriyetlerini göz önünde bulundurarak o dönemin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş yönetimince alınan bir karardı.

Bu gecikmeden kaynaklanan faiz yani ( tüfe ) artışları o dönemki taksit tutarlarına ve satış bedellerine fark olarak yansıtılmaması  kısaca Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı A.Ş faiz iptali gerçekleştirmesi,       ( Club Turkuaz ‘dan alan kişilere )  proje için alınılan bu kararla birlikte aynı zamanda 1STANBUL EVLERİ projesi Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı A.Ş  adına zarar edilen bir proje olarak resmiyet kazandırılmış oldu.

Bu nedenle zarar edilen bir proje olarak 1STANBUL EVLERİ ,  Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı A.Ş tarafından yapılan kampanya kapsamına alınamıyor, bunu değiştirebilecek belirli bir takım değişkenler ise bu konuda inisiyatif almak istemiyor.

Bu konuda örnek verecek olur isek,  Emlak Konut projeyi Yeni Doğuş firması ile birlikte hasılat paylaşımlı olarak tamamladı, bu nokta da projeden hala ödeneklerini mülkiyet sahiplerinin taksitlerinden tahsil eden “ Yeni Doğuş “ firması toplam alacağı tutardan feragat edip daha düşük bir meblaya onay vermemesinden dolayı proje aksi bir durum olmaması durumunda dairelerin vadeleri bitene kadar bu tip kampanyalardan faydalanamayacağı öngörülmektedir.

Makale sahibi : ispartakulegayrimenkul.com