Gayrimenkul uzamanı Tuncay Güler ; Gayrimenkul danışmanlığı başarılı birçok insana girişimcilik fırsatları sunuyor, Bizim gayrimenkul danışmanlarımıza bakış açımız, Emlak satıcılarından çok danışmanlık kariyerlerini iş insanı gibi düşünmelerini gerektiğinde iş insanı gibi yönetmelerini gerektiğini düşünüyoruz. Başarılı bir gayrimenkul danışmanına baktığımız da en önemli özelliklerinden bir tanesi veri tabanlarını büyütmeleri, onları sürekli beslemeleri ve veri tabanları ile sürekli temas etmeleridir. Bir gayrimenkul danışmanı benim gözümde veri tabanı kadar kuvvetlidir.

Gayrimenkul danışmanlarının bir diğer önemli özelliği de zamanlarını iyi yönetmeli piyasa koşulları ve şartlar ne olursa olsun yapmaları gereken aktivite leri sürekli olarak alışkanlık haline getirerek disiplinle yapmaktadır. Gayrimenkul Danışmanlığına baktığımız da aslında basit bir iş gibi gözükebilir fakat kolay bir iş değildir. Zor kısmı da bu süreçteki adımlara odaklanmak yerine süreci hızlıca geçmeye çalışmak ve süreçteki adımları karmaşık hale getirerek genelde bu işin zor kısmı diye düşünüyorum. 

Gayrimenkul danışmanları ; Emlak ya da gayrimenkullerin alış – satış işlemlerinden ya da kiralamalarından sorumlu olan yetkili kişidir. Gayrimenkul ile alakalı olarak müşterileri bilgilendirmek, yönlendirmek gibi çeşitli görevler üstlenen gayrimenkul danışmanları, kurumsal olarak faaliyet gösteren büyük çaplı inşaat şirketlerinin hayata geçirdiği konut projelerinin tanıtımını ve satışlarını yapmak.

Bir gayrimenkul danışmanı Avukat, Doktor, Savcı ve Uzmanlar kadar hatta daha fazla para kazanabilir.

Bir gayrimenkul danışmanı kendi ofisini kurmak isterse, çalışmış oldugu bölgede başarılı olmak istiyorsa en az 3 yıl o bölgede çalışmaları kendileri için daha doğru karar almalarını sağlar.