Makine Mühendisi Onur Arslan (27), 14 Aralık saat 22:00 sıralarında annesinin adına kayıtlı araçla İstanbul Beylikdüzü'ndeki evine giderken, Tem otoyolunda arkadan bir aracın hafif şekilde kendisine çarptığını fark etti. Sağa yanaşan Onur Arslan arkasındaki araca doğru yöneldi. Aynı anda araçtan inen dört kişi, "Ne yaptın, gördün mü! Arabanın anahtarını ver" dedi.

Arslan anahtarı vermemek için direnince iki kişi silah çekti. Biri silah kabzasıyla Arslan’ın kafasına 5-6 kez vururken, diğeri ise elini kıracak şekilde bükerek anahtarı aldı. Havaya ateş açan saldırganlar, Arslan’ı tekmeledikten sonra aracını gasp ederek hızla uzaklaştı.

Saldırganların o günün sabahında bir başkasını gasp ettiği ve bu araçla  Arslan’a çarptıkları saptandı.
Saldırganlar ve gasp ettikleri araç bulunamadı.
Araçta cüzdanı ve bilgisayarının bulunduğunu belirten Arslan, “Halen şok içerisindeyim. Başımda yedi dikiş, elimde sargı var. Bunlar bir çete ve sabah başkasını gaspetmişler. O araçla bana çarpıyorlar” dedi.

İstanbul'da takip ettikleri araçların arkasından çarptıktan sonra inen sürücüleri gasp eden şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında yaşı 18'den 4 kişi gözaltına alındı. 3 adet silah ve çalıntı araç da ele geçirildi. 

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takip ettikleri seyir halindeki araçların arkasından çarptıktan sonra inen sürücüleri gasp eden çeteye yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında aynı yöntemle gasp edilen 13 mağdur vatandaşın ifadesine başvuruldu.

İfadelerden yola çıkarak ekipler, olayın yaşandığı alandaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu kimliği belirlenen gasp çetesine yönelik dün akşam 22:30 sıralarında operasyon düzenlendi.