İstanbul Küçükçekmece Gölü'nde toplu balık ölümleri endişe yarattı. Balıkların neden öldüğü araştırılıyor. Gölün Avcılar'daki Gümüşpala Mahallesi'nde bulunan Kuruçeşme ile Paşaeli Parkı'nın arkasındaki alanda da dalgalar, binlerce sazan ve küçük balığın ölüsünü kıyıya attı. Avcılar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bilgi verdi. Öğle saatlerine doğru gelen temizlik görevlileri kepçe ve elleri ile sazan balıklarını tek tek toplayarak torbalara doldurdu. Kıyıdaki çöp ve kumların arasında bulunan binlerce cansız küçük balık ise süpürge ve tırmıklarla toplanmaya çalıştı. 

Gölün sahilden 100 metreye yakın bölümünün kahverengi, ilerisinin ise mavi renkte olduğu görüldü. Avcılar Belediyesi Veteriner Müdür Yardımcısı İbrahim Koçyiğit, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İBB yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde her yıl bu dönemde balık ölümlerinin görüldüğünü söyledi. Belediye yetkilileri, gölün tabanındaki hareketlenmelerin sudaki oksijeni azalttığını bunun sonucunda ölümler görüldüğünü söylediler. Kıyıya vuran balıkların yanı sıra çok miktarda çöp de olduğu görüldü.

İstanbul. Küçükçekmece Gölü'nde henüz belirlenemeyen nedenle ölen binlerce balık ve yengeç kıyıya vurdu. Her yıl benzer olayların yaşandığını söyleyen vatandaşlar ve balıkçılar, son zamanlardaki balık ölümlerinin ise son yıllarda yaşananlardan daha fazla olduğunu kaydetti. ‘HER SENE AYNI OLAY YAŞANIYOR’

Mahalle sakinlerinden Mutlu Yağcı, “Her sene aynı şey, bu sene biraz daha artmış gibi gördüm ben. Yazık hayvanlara, çevredeki fabrikalardan atık atılmış olabilir. Yaz ayında zaten kokuyordu bu göl, ölümlerle birlikte koku daha da arttı” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Şaban Üzümcü ise “Son bir ayda acayip bir koku, pislik, gölün renginde değişim vardı. Üstüne şimdi balık ölümleri oldu. Her sene olan bir olay aslında ama bu sene çok daha fazla oldu. Tedirginiz sonuçta ileride su artıma tesisi var buradan arıtılan su bizim evimize giriyor. Çevredeki fabrikalardan atık atılmış olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

küçükçekmece gölü