Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul, konut projeleri bakımından da ülkenin en zengin şehri olarak dikkat çekiyor. 20 milyona yakın insanın yaşadığı İstanbul, son yıllarda inşa edilen konut projeleri ve kentsel dönüşüm projeleriyle zenginleşmeye devam ediyor. Peki, İstanbul en ucuz konut projeleri arasında hangileri yer alıyor? En ucuz konut projeleri İstanbul’un hangi bölgesinde bulunuyor?

    En ucuz konut projeleri İstanbul’un hangi bölgesinde bulunuyor? sorusuna cevap verebilmek için Hürriyet Emlak tarafından sunulan Detaylı Emlak Endeksi raporuna baktık. Bu liste içerisinde ilk dikkat çeken İstanbul ilçesi Esenyurt oldu. Emlak endeksine göre, İstanbul’da son 12 ayın metrekare birim fiyatı olarak en ucuz ilçesi Esenyurt olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bu listede metrekare birim fiyatı ortalama 2 bin 95 TL olan Esenyurt konut projeleri bulunuyor.

     İstanbul en ucuz konut projeleri Esenyurt’ta! Farklı kültürlerden insanların yaşadığı Esenyurt, İstanbul en ucuz konut projeleri dendiğinde akla gelen ilk ilçelerden biri. Son birkaç yıldır ucuz yerleşim yerleri sebebiyle insanlar tarafından tercih edilen ilçe, nüfus bakımından da İstanbul’u taşıyor diyebiliriz.