Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Ahmet Arslan, Panama’ya gitti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu Sabah Panama’ya hareket eden  Bakan Arslan, Panama Kanalı'nın Genişletilmesi Projesi’nin açılışı dolayısıyla  yarın yapılacak törene katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katılacağı törende  Arslan'a,  Kanal İstanbul projesini hazırlayan ilgili kurum yetkilileri de eşlik ediyor.

Arslan, tören sonrasında, projeyi hayata geçiren Panama Kanal Otoritesi'nin koordinasyonunda bu ülkenin ilgili kurum ve kuruluşlarının  temsilcilerinden oluşan çalışma grubuyla görüşecek.

DENİZCİLİK ANLAŞMASI İMZALANACAK

Söz konusu ziyaret kapsamında, Türkiye ile Panama arasında   ilişkilerin geliştirilmesi ve denizcilik alanında bürokrasinin azaltılmasına  dönük "Denizcilik Anlaşması" imzalanacak.

Anlaşmayla, iki ülke limanlarında bürokrasinin azaltılması, tarafların  deniz kazalarında kendi gemilerine uyguladıkları muamelenin aynısını diğer ülke  gemilerine de uygulaması mutabakat altına alınacak.

Anlaşmada yer alacak, "seyir kanallarının inşası ve yönetimi  konularında idari ve teknik uzmanlığın paylaşımı için iş birliği platformu  kurulması"na ilişkin madde kapsamında, Türkiye’de inşasına başlanacak, "Kanal  İstanbul" projesi için Panama Hükümeti'nden teknik ve idari destek alınabilecek.

   


IşıkFX’te ücretsiz 100.000$ sanal para ile forex’i ücretsiz öğrenin, risk almadan test edin!