Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti sürüyor. Çanakkale’de sürdürülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan su nöbeti, ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ağaçların talan edilerek maden alanı açılmasına karşı çıkan vatandaşlar, orman katliamina dur diyor.

Kaz Dağları'nda altın arama çalışmaları sonucunda kesilen ağaçlar, bölgede yaşayan canlıların da yaşam alanlarını tehdit ediyor. Türkiye’nin oksijen depolarından Kaz Dağları’na yapılmak istenilen altın madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti’nde desteğe gelenler, neden eyleme geldiklerini anlattılar.

“DAĞLARI KURTARACAĞIZ”

Madene neden karşı olduğunu sorduğumuz vatandaşlardan 71 yaşındaki Nezahat Ertopçu, “Dağları kurtaracağız, el birliği ile yapacağız, Allah yüreklerine merhamet versin, bizim altınlarımız yeter Türkiye’ye. Ne lüzüm var yerin altındakileri çıkarmaya uğraşıyorlar, bizlere de zehirli sular içirecekler, yeter, durdursunlar bu işi” diye konuştu.

“TORUNLARIMIZ İÇİN”