Her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde titiz bir planlamanın sonucunda tasarlanan yeni “İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi”, benzersiz konumu, sağlam altyapısı ve çağdaş nitelikleriyle standartları yükseltiyor. Projeyle İstanbul yeni bir ticari merkeze, Türkiye de en büyük ticari komplekslerinden birine sahip oluyor…

Altın Emlak Ispartakule Yetkilisi Tuncay Güler Ispartakule bölgesine 3km uzaklıkta olan kuru gıda toptancılar sitesi Ispartakule deki gayrimenkul fiyatlarının da yukarı doğru yükseleceği anlamına gelir, çünkü yaklaşık 1.200 Adet dükkan olması demek 5.000-6.000 personeli bölgemizde barındırmak demek, personellerin de ev ile iş yeri mesafesini göz önünde bulunduracak olması bölgede ki konut fiyatlarının (satılık ve kiralık) artmasını sağlayacaktır. Proje 2020’nin sonun da tam anlamıyla bitmiş olacaktır.

 Başakşehir Şahintepe Kuru Gıda Toptancı Hali'nde toplam 990 toptancı dükkanı, banka, restoran, kafeterya gibi 120 ticari mekan, 541 araçlık kapalı, 634 açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark, mescit ve sosyal tesis yer alıyor. 

 Gıda toptancılarını bir araya getiren Rami’deki İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi, yıllardır şehrin önemli ticari merkezlerinden biri oldu ve zamanla gıdanın birinci adresi haline geldi.

 Yeni site, önemli projelerin odak noktasında yer alan dikkat çekici bir konuma sahip. Başakşehir ilçesi Resneli Çiftliği Mevkii’nde bulunan proje, Ispartakule ve Şahintepe projelerinin yanı başında. Yeni havaalanı projesine ve ayrıca Kuzey Marmara otobanının yanında konumlanıyor. 

 Gıda Toptancıları Yaklaşık 300 bin m2 ’lik geniş bir alan üzerinde yapımı devam eden sitenin tamamlanması ile beraber yeni ve modern işyerlerine sahip olacak. Sitede yer alacak dükkânlar, esnafın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanmıştır. Aynı zamanda iç hacimlerinin artırılması amacıyla tüm dükkânlar yüksek tavanlı olarak tasarlandı. Dükkânlar arasındaki yollar, araç geçişlerinin rahatlıkla sağlanabileceği gibi kapalı ve açık otoparkların yanında ayrıca tırlara özel otoparkın da yer alacağı projede sitede tüm ihtiyaçlara cevap verecek cami, restoran ve Ticaret Bloğu  gibi sosyal tesisler ile umumi depo ve yönetim binası da yer almaktadır.