Kamu bankalarının sıfır konut kredi faizini yüzde 0,79’a çekmesinin ardından inşaat firmaları da kampanya ile karşılık verdi. Sıfır konut stokunu eritmek isteyen inşaat firmalarında peşinatı sıfırlama, ev alana mobilya ve satın alınan gayrimenkule kira sözü gibi kampanyalar öne çıktı.

Hükümetin konut alımını kolaylaştırmaya yönelik kamu bankalarında hayata geçirdiği sıfır konuta 0,79 kredi desteği sektöre büyük hareketlilik katmıştır. Firmaların gayrimenkul alacaklara yönelik başlattığı kampanyalarda gelenek yine bozulmadı ve öncelik peşinatı sıfırlayan kampanyalara verildi. Bazı firmalar da gayrimenkule kira garantisi verdi.

KEFİL İSTEMİYOR

Teknik Yapı, konut almak isteyenler için firma bünyesinde 100 ay vadeli ödeme modeli ile projelerini satışa sunuyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, böylece kendilerinden konut almak isteyenlerin kefil ve banka olmadan ev sahibi olabileceğini şu sözlerle dile getirirdi. “İhtiyacı olan ama alıp almamakta tereddüt edenler, yüzde 0,79 faiz müjdesiyle birlikte satış ofislerine gelerek taleplerini realize ediyor” dedi .