Sokağa çıkma yasağı ile beraber sitelerde bulunan yürüyüş parkurları, geniş bahçeler, futbol ve basketbol sahası ile çocuk oyun parkları için de tartışmalar yaşanmaya başlandı.

Yine apartmanların bahçelerinde yer alan oturma alanları, kamelyalar hafta sonu özellikle de çocuklu aileler tarafından kullanıldı. Konu hakkında gelen çok sayıda soru üzerine Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu sorulara yanıt vererek hem site sakinlerini hem de aileleri uyardı.

Konu hakkında açıklama yapan Armutçu "Site bahçesi de olsa kısmi ya da genel sokağa çıkma yasağı ilan edildiyse evden çıkamazsınız. Genel kural bu ve uymakla yükümlüsünüz. 20 yaş altı bu gruba giren çocuklarla 65 yaş üstünün sokağa çıkması genel olarak yasak zaten.

Çocukların salgının tepe noktasına ulaşacağı önümüzdeki 1-2 hafta sağlıklarını korumak için zaten dışarı çıkarılmaması gerekiyor. Bu konuda sorumluluk öncelikle anne-babalarında. Hem kendi çocuklarının hem de toplum sağlığı için bu sokağa çıkma yasağına ve sosyal mesafe tedbirlere uymak ve çocuklarına da uygulatmakla yükümlüler" diyerek bu alanların da yasak kapsamında olduğunu söyledi.

 

SİTE YÖNETİMİ SORUMLU

Sitelerin ortak alanlarının sokağa çıkma yasağı süresince kullanılmamasını ise site yönetimi güvenlik görevlileri aracılığı ile sağlaması gerekiyor. Eğer çözüm olmazsa güvenlik güçlerine haber verilmesi gerekiyor.