Bölgede 32 yeni proje var

Türkiye’nin ilk uydu kenti olan Bahçeşehir’in çevresi büyümeye devam ediyor. Ispartakule’den Esenyurt’a kadar olan bölge, Eston’dan Kuzu Grup’a, Sur Yapı’dan Garanti Koza’ya kadar markalı konut üreticilerinin üssü konumunda. Orta ve üst gelir grubuna yönelik konut ve villa projeleriyle öne çıkan bölgede 32 yeni proje var. Metro hattının gelmesiyle bölgeye ilginin daha da artması bekleniyor.

Bahçeşehir Ispartakule’yle büyüdü

Bahçeşehir, 1994 yılında Türkiye’nin ilk uydu kenti olarak hayat bulduğunda kimse bugün gelinen noktayı tahmin edemezdi. Süzer Ailesi’nin çiftliğinde İstanbul’un kent merkezinden uzak yeni bir yaşam alanı olarak tasarlanan Bahçeşehir, Mesa-Nurol’un geliştirdiği projelerle tanındı. Günümüzde ise Eston’dan Kuzu Grup’a, Sur Yapı’dan Garanti Koza’ya kadar markalı konut üreticilerinin proje üssü konumuna döndü.

Bahçeşehir, 2005 yılından itibaren Ispartakule bölgesiyle beraber ikinci büyük yapılaşma sürecine girdi. 1990’larda Emlak Bankası aracılığıyla yapılan toplu konut projelerine bugün Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak Konut GYO) aracılığı ile devam ediliyor.

Hedef orta üst segment

TOKİ ve Emlak Konut GYO bölgede bulunan boş arsalarını kaynak geliştirme projeleri kapsamında gelir paylaşımı yöntemiyle özel şirketlere ihale ederek değerlendiriyor. Bahçeşehir’in en yüksek noktası olan Ispartakule’de İstanbul’a iki yeni şehir projesinin Avrupa ayağında, yepyeni bir kent yaratılıyor.

Bölgedeki projeler, ağırlıklı olarak orta ve üst gelir grubuna yönelik. Bölgede en çok 3+1, sonrasında ise 2 +1 ve 1 +1 konut tipinin üretildiği görülüyor. Bahçeşehir-Ispartakule bölgesindeki konut projelerinde ortalama m2 fiyatları 4 bin 970 TL iken şerefiyelerine göre 20 bin TL’lere kadar çıkan m2 fiyatlarına da rastlamak mümkün.

Üçüncü Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarına yakınlığı ile öne çıkan bölge, yoğun trafik sorunuyla da biliniyor. Yapımına başlanan metro hattı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarının tamamlanmasıyla bölgenin trafik sorununun çözümlenmesi bekleniyor.

“Yeni Şehir olarak da adlandırılan Ispartakule her geçen gün değer kazanıyor.