coban49 @ msn.com


İster Emlak konut,isterToki,ister Kiptaş,isterse özel firmalar olsun;konut almaya gittiğinizde size güzel güzel hayallerden bahsederler.Bölgenin en iyisi, yanında şu olacak,içerisinde şunlar olacak,okulu,hastahanesi çarşısı,sosyal olanakları...vb abartılı söylemlerle size sözleşmeyi imzalatırlar.Sakın bu anlatılanlara inanmayın.Çünkü bu anlatılanların enaz yarısının yapılmayacağı kesindir.
PEKİ NE YAPMALISINIZ.?
1-Öncelikle satış vaadi sözleşmesi ve teknik şartnameyi alın ve inceleyin.Eğer söylenenler orada yazılı olarak yer almıyorsa,oradan konut almayın.
2.Diyelim sözleşmeleri incelediniz ve konut almaya karar verip sözleşmelere imzaladınız.Size şu tarihte teslim ederiz dediklerinde bu sürenin orada yazılı olmasına dikkat edin.Çünkü bütün inşaat firmalarının. 6 aylık bir opsiyon sürelerinin var olduğunu unutmayın.
3-Konutunuzu opsiyon süresi dahil zamanında teslim almadıysanız,derhal yasal tebligatta bulunun.
4-Herşey yolunda gitti ve konutunuzu teslim etmek istediler.Fakat sözleşmelerde belirtilenin aksıne,bir sürü eksiklerle karşılaştınız.Siz şurayı imzalayıp anahtarınızı alın biz 15-20 günde yaparız derler.
a)Kesinlikle imza atıp konutu teslim almayın.Eksikler giderildikten sonra çağırmalarını söyleyin.
b)Konutu teslim aldınız fakat gerek daire içinde,gerekse ortak alanda birçok eksik tespit ettiniz.
c)Derhal (30 gün içinde)bağlı bulunduğunuz yerin Tüketici mahkemesine başvurup bilir kişi tespiti yaptırın ve yasal işlem başlatın.

Proje yada konut teslim edilirken gözle görülen eksiklere açık ayıp denir ve süresi bir aydır.Yani 30 gün içerisinde yasal bir hak arayışı başlatmaz iseniz, malı sağlam ve eksiksiz almış sayılırsınız.Bundan sonrada sizi anlayacak hiçbir kurum,mahkeme bulamazsınız.Siz siz olun ister devlet, ister özel firma olsun,aman kimselere güvenmeyin, dikkatli olunuz.Tavsiyem alacağınız konutu görüp,beğenip almanız yönündedir.Kimseye maket proje macerasına girmeyi tavsiye etmiyorum.

Görüntünün olası içeriği: gökdelen ve açık hava