coban49 @ msn.com

YENİ HAVALİMANI VE ISPARTAKULE GERÇEKLERİ,

MERHABA

2009 yılında yaşam alanı haline gelen Ispartakule hakkında çok şey söylenip yazıldı.Buranın inanılmaz bir yaşam alanı olacağı,havalimanının bölgeye büyük katkı sağlayacağını,hastahane,kanal Istanbul  ve metrosu ile  vazgeçilmez bir alan olacağı söylendi.Ayrıca o dönem   insanların 500 m mesafede  bütün sosyal imkanlara ulaşacakları ısrarla dile getirildi.

Gelinen noktada 15 bin konutun ve 600-700 işyerinin yapıldığı bölgeye, halen sağlık konusunda bir adım atılmış değildir.Bölgeye en yakın hastahane 15-20 km  mesafededir.On yılda bölge giderek kalabalıklaşmaya  başladı. Yetersiz yollar dar kaldırımlar , sıkışan trafik  kendini giderek hisettirmeye başladı.Şu an otobana ulaşmak yada Altınşehir tafiğini  geçmek neredeyse bir saati bulmaktadır.On yılda bu hale gelen bölge,bu hızla devam ederse, on yıl sonra nasıl olacağını varın siz hayal edin.

Gelelim yeni   havalimanının bölgeye kattığı faydalara:;                                                   Yeni havalimanı bölgeye yaklaşık 43 km mesafededir.Oysa eski havalimanı bölgeye sadece 25 km mesafede idi.Bana   göre Atatürk havalimanı nın bölgeye katkıları genel olarak daha fazlaydı.Yani yeni havalimanının  5 dakikada bir geçen uçak seslerinden başka bölgeye bir katkısı olmamıştır.

Bütün bunlar acı bir gerçeği bir daha göz önüne seriyor. Yani bir yeri imara açtığımızda ,yeterli altyapıları yapmadan her yeri konut ve işyerine dönüştürüyoruz. Daha sonra  burası nasıl bu hale geldi diye şikayet ediyoruz.Butün bunların sorumlusu tabiki biz vatandaşlar değiliz.En büyük sorumlu buraları imara açanlar,imar planlarını hazırlayanlar,ilgili bakanlık , TOKİ, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleridir.

Sonuç olarak , Ispartakule ‘nin  sorunlarının çözümü isteniliyorsa, şunların acilen yapılması gerekir.

1-Büyükşehir belediyesi tarafından bölgeye metronun getirilmesi,

2-Sağlık bakanlığı tarafından bölgeye bir devlet hastahanesinin yapılması,

3-Milli Eğitim Bakanlığının devlet okulu sayısını arttırması,

4-Bölgenin Bahçeşehir ile beraber yeni bir ilçe ilan edilmesi,

EKİN ÇOBAN